Whatsapp +90 537 742 72 88   Skype munisealtay1 munisealtay@gmail.com

Sıkça Sorulan Sorular

how

“Online Terapi nedir?”

Online terapi, online platform üzerinden terapist ve danışanın birebir görüntülü olarak görüştüğü 50 dakikalık seanslara denir.

Terapinin özünde elbette ki yüz yüze seans yapmak vardır, ancak öte yandan gelişen teknoloji dolayısıyla, özellikle uzaklarda olan ve istediği etkin ve yararlı danışmanlığı bulamayan danışanlara (yurt dışında yaşayan Türklere ve diğer  ihtiyacı olan bireylere yönelik) internet üzerinden görüntülü online terapi hizmeti  terapi hizmeti etik değerler korunarak sıklıkla kullanılıyor.  Online terapi hizmeti almak için teknolojiyi kullanmalarında sakınca yoktur.

 

“Online Terapi ücretlendirmesi nasıl yapılır?”
Danışanları internet üzerinden psikolojik destek almaya yönlendirmek ve cesaretlendirmek adına seans ücretinde yüzde 20 oranında indirim yapıyorum. Ayrıntılı bilgi için beni lütfen arayınız: +90 537 742 72 88

 

“Online Terapi almak için ne yapmam gerekiyor?

 

ADIM 1: Whatsapp üzerinden benimle iletişime geçin: +90 537 742 72 88
 ADIM 2:  Tanışalım ve randevu oluşturalım.
 ADIM 3:  Seans gününden 1 gün önce banka hesabına seans ücreti yatırın.
 ADIM 4:  Görüşme saatinde evinizden terapi yapın.

 

Beni eklemeniz ve mesaj atmanız yeterli olacaktır.

 

Whatsapp : +90 537 742 72 88
Skype : munisealtay1

 

“Klinik Psikolog ve Psikiyatrist arasındaki fark nedir?”
Öncelikle Psikolog, üniversitenin 4 yıllık Psikoloji bölümü lisans mezunudur ve klinik terapi yapabilmek için Klinik Psikoloji yüksek lisansını tamamlamak zorundadır. Aynı zamanda psikoterapi yapma konusunda uzmanlaşmak için gerekli olan eğitimlerle kendini geliştirmeyi amaçlar. Psikiyatrist ise Tıp Fakültesi mezunudur ve aldığı eğitim gereği ilaç yazma yetisine sahiptir.

 

“Psikologa mı Psikiyatriste mi ihtiyacım var?”
Genellikle danışanın ihtiyacına göre Psikiyatrist veya Psikolog gerekli yönlendirmeyi yapar fakat bireyin psikoterapi veya ilaç tedavisi isteğine göre kişiden kişiye göre değişiklik göstermektedir. Araştırmalarca, ilaç tedavisi ve psikoterapi eş zamanlı olduğu taktirde daha hızlı sonuç alındığı gözlenmiştir.

 

“Psikoterapi nedir?”
Psikoterapi, yaşamınızda başa çıkamadığınız problemlere veya içsel sıkıntılarınıza yardımcı olmayı amaçlayan psikolojik tedavi metodudur.

 

“Ne zaman psikoterapi almalıyım?”
Yaşamınızda karşılaştığınız problemlerle tek başınıza başa çıkamadığınızı düşündüğünüzde veya içinde bulunduğunuz ruh hali sizi rahatsız etmeye başladığında; siz, çevrenizdeki kişiler, iş hayatınız ve aile üyeleriniz bu durumdan olumsuz etkilenmeye başladığında, günlük işlerinizi yapmakta güçlük çekiyorsanız veya işlevselliğinizi azaldığını hissettiğinizde terapi almak için talepte bulunabilirsiniz.

 

“Bilişsel (Kognitif) Terapi nedir?”
Bilişsel (kognitif) terimi bilgi, farkındalık, düşünce, karar verme gibi zihinsel fonksiyonların tümüne verilen addır. Bilişsel Terapi, Dr. Aaron Beck tarafından 1960 yılında bulunmuş olan psikolojik ve psikiyatrik bozukluklarda kullanılan bir psikoterapi yöntemidir. Bilişsel terapi, kişinin kendisine ve sorunlarına odaklanır ve kişinin otomatik düşünceleri, düşünce çarpıtmaları tespit edilerek problem çözümü sağlanır. Bilişsel Terapi şimdi ve şuana odaklanır ve seansta terapist ve danışan eşit konuma sahiptir.

 

“Bir seans ne kadar sürer?”
Seanslar danışan tarafından belirlenen belirli bir gün ve saatte 50 dakika sürmektedir.

 

“Terapi süreci ne kadardır?”
Seansta danışanın isteği doğrultusunda Bilişsel Terapi veya diğer psikoterapi yöntemi kullanılırken, terapist ve danışan seans süresine birlikte karar verir. Genellikle terapist ilk veya ikinci seanstan sonra terapinin ne kadar süreceğine ilişkin bir fikir edinir ve bu fikir doğrultusunda danışanla birlikte genel bir çerçeve çizer. Danışanın ihtiyacına göre haftada bir veya iki kez görüşme yapılır.  Seans sonlandırılması danışanın kendini iyi hissetmesiyle daha uzun aralıklarda seans yapılarak iki haftada bir, ayda bir veya iki ayda bir şeklinde görüşmelere devam edilir daha sonra seans sonlandırılması yapılır. Seans sonlandırılmasının ani yapılmamasının amacı terapi esnasında öğrenilen yaşam becerilerin danışanın hayata geçirmesinde ve benimsenmesinde kolaylık sağlamak için yardımcı olmaktır.

 

“Seansta konuştuklarımız gizli kalır mı?”
Psikolog ile konuştuklarınız sizin dışınızdaki başka biriyle paylaşılmaz ve gizli kalır.

 

“Bana uygun olan terapi yöntemini ve en iyi psikologu nasıl seçerim?”
Size uygun olan terapi yöntemini terapistinizle birlikte seçebilirsiniz. Eğer bir psikoterapi yöntemi size uygun değilse terapistiniz size uygun olan terapi yöntemiyle çalışan psikolog veya kuruma yönlendirme yapacaktır.

 

“Psikolog, sorunuma ailem veya arkadaşımdan farklı nasıl yaklaşır?”
Terapistinizin arkadaşınız veya ailenizden farkı, terapistinizle aranızda gelişen terapötik ilişkidir. Sorununuz her ne olursa olsun tanıdığınız bir kişiden farklı olarak psikologunuz objektif ve önyargısız yaklaşacaktır.  Kuşkusuz ki aile ve arkadaş desteği terapi sürecinizin hızlanmasına katkı sağlayacaktır fakat bazen tek başına sosyal destek almak yeterli olmayabilir ve bu noktada profesyonel bir destek almak faydalı olabilmektedir.

 

“Seanslarda beni neler bekliyor?”
İlk seansta kişinin detaylı kişisel öyküsü alınır ve genel bir değerlendirme yapılır. Terapist; danışanı tanımaya, sorunlarını tanımlamaya ve terapiden beklentilerini öğrenmeye yönelik görüşmeler yapar. Değerlendirme görüşmeleri sonrasında terapi süreci hakkında genel bir çerçeve çizilir ve kişinin duygu, düşünce ve davranışına odaklanılır. Terapide danışan ve terapist aktif rol alır.

 

“Klinik Psikolog ilaç yazar mı ve ilaç kullanmam gerekli mi?”
Klinik Psikolog, uzmanlığı gereği ilaç yazma yetisine sahip değildir, fakat danışanın psikiyatrik veya diğer fiziksel rahatsızlığı söz konusu olduğu durumlarda psikiyatristle işbirliği yapar ve diğer tıp uzmanlarına gerekli yönlendirmeyi yapar.